Podjetje

TRAJNOST IN SKLADNOST

Trajnostno poslovanje

Trajnost, ki DELUJE!

Trajnost razumemo kot celovit koncept, zaradi katerega je naše podjetje kot celota bolj trajnostno in zato bolj primerno za življenje.

  • Trajnostno upravljanje: Koncept trajnosti živi na vseh področjih podjetja – od logistike do prodaje.
  • Zeleni izdelki in trajnostne storitve
  • Trajnostna podpora zaposlenim
  • Družbena zavezanost
  • Energija, podnebje in okolje – za nas in naše stranke

S številnimi individualnimi projekti na teh področjih izboljšujemo in razvijamo poslovne procese, ki izboljšujejo sodelovanje s strankami, kohezijo v podjetju in okoljsko zavest v vseh nas.

Skladnost ima najvišjo prednost

Pri Kellner & Kunz in v skupini RECA je skladnost najvišja prednost, skupaj z visokimi standardi kakovosti, proaktivnim varstvom okolja in trajnostjo pri upravljanju, pri vprašanjih odgovornosti zaposlenih in v vseh operativnih procesih.

Upravni odbori Kellner & Kunz AG in generalni direktorji vseh družb v skupini RECA so izrecno zavezani pošteni konkurenci in spoštovanju vseh veljavnih nacionalnih in mednarodnih zakonov, zlasti v zvezi s korupcijo, podkupovanjem in določanjem cen, ki so strogo zavrnjena in nikakor ne tolerirana volja. Kellner & Kunz AG ima številne smernice, v katerih so jasno oblikovana ustrezna pravila ravnanja. Vsak zaposleni je o tem obveščen in ustrezno usposobljen.

Učinkovite smernice in zaščitni ukrepi
Učinkovite varnostne smernice, ustrezna varnostna organizacija in ljudje, ki se teh smernic držijo in uporabljajo, so ključni varnostni dejavniki,  ki ni jih morali še naprej podpirati za uspešen razvoj podjetja!

Vorstand Mag. Astrid Siegel Vorstand Mag. Astrid Siegel Vorstand Mag. Astrid Siegel Vorstand Mag. Astrid Siegel
RECA Group Uradnik za skladnost in upravni odbor, Kellner & Kunz AG

„Skladnost ima najvišjo prednost na vseh področjih našega podjetja. Nenehno usposabljanje za nadzornike skladnosti in sistem notranje kontrole zagotavljata skladnost s pravili in zakoni.””

Mag. Astrid Siegel
Pregled
Ekološki embalažni material
Trajnostne škatle za pošiljanje
Trajnostna storitev
Politika okolju prijaznih izdelkov
Pregled
Ekološki embalažni material
Ekološki embalažni material

Blago, ki je dostavljeno v centralno skladišče v Welsu, morajo naši dobavitelji ustrezno zapakirati, da se prepreči poškodba. Zaradi vse večjih količin blaga nenehno raste tudi količina embalažnega materiala. Transportna embalaža se na prvi pogled spremeni v neuporaben star material, katerega odstranjevanje povzroča stroške.

Ampak ne pri Kellner & Kunz. Pakirni stroj za recikliranje se uporablja za izdelavo polnila iz embalaže, ki se nato uporablja za lastno pošiljanje paketov. Kartonske škatle se drobijo in polnijo v blazine, ki se nato uporabljajo kot polnilni material za zaščito blaga. Embalaža je torej v celoti izdelana iz papirja in ne iz plastike. Ko stranka odpre enega od naših paketov, kot polnilo ne najde trakov papirja, temveč čiste blazine, ki jih lahko še naprej uporablja ali pa jih odvrže kot odpadni papir.

Ekološki embalažni material ustvarja zadovoljstvo strank in zmanjšuje stroške polnjenja in odstranjevanja materiala, kar pomeni WIN-WIN situacijo.

Trajnostne škatle za pošiljanje
Trajnostne škatle za pošiljanje

Stabilnost poštne embalaže ima pomembno vlogo pri primernosti paketnih storitev. V okviru širitve logistike je bil uporabljen nov, okolju prijazen postopek pakiranja. Kartonske škatle so pred odpremo razrezane na optimalno velikost, kar znatno zmanjša polnilni material. Zaradi bolj kompaktne embalaže je tudi manj poškodb pri transportu, kar vodi do večjega zadovoljstva kupcev, torej situacija WIN-WIN.

Trajnostna storitev
Trajnostna storitev

Trajnostne rešitve pri upravljanju C-elementov:

Številni inovativni in premišljeni sistemi rešitev prispevajo k okolju prijazni rabi virov. Nove tehnologije in stalni razvoj učinkovitih rešitev so v središču pozornosti in prispevajo k trajnosti.

Sistem za pomivanje zabojčkov: RECA KANBAN sistemi z zabojčki za večkratno uporabo

Osnova našega sistema RECA KANBAN so ekološki zabojniki za večkratno uporabo. Izogibate se embalažnemu materialu in zagotovite optimalno izrabo prostora na policah. Da bi lahko posode ponovno uporabljali, jih očistimo v lastni pralnici KANBAN in vrnemo v sistemski cikel.

Politika okolju prijaznih izdelkov
Politika okolju prijaznih izdelkov

Z našo ekološko usmerjeno politiko izdelkov želimo ustvariti optimalne koristi za stranke in predvsem zaščititi okolje. Za nas je zelo pomembno, da uporabljamo najboljše razpoložljive tehnike za varovanje okolja. V naši paleti izdelkov RECA pripisujemo velik pomen ekološkim izboljšavam in možnosti recikliranja (primeri: kemična linija H1, sistemi za polnjenje kemikalij).

Upravljanje z nevarnimi snovmi

Strokovno ravnanje z nevarnimi snovmi je za nas zelo pomembno. To vključuje razvrščanje in označevanje kemikalij v skladu z uredbo GHS, varnostne liste, vestno oceno tveganja kemično-tehničnih izdelkov, skladiščenje nevarnih snovi in ​​sprotno usposabljanje zaposlenih.

Inovacije izdelkov ustvarjajo koristi za stranke

RECA ima posluh neposredno na trgu in ta bližina nam omogoča razvoj izdelkov. Vrhunec te zgodbe o uspehu je linija raglje RECA, ki je prejela nagrado Design Award 2017. V skladu s tem nova raglja RECA navduši z edinstveno kombinacijo kakovosti in inovativnosti – pravo trajnostno orodje!

Kontakt
Kontakt
Zapri
Za uporabo tega obrazca morate sprejeti piškotke
Vaš kontaktna oseba:
RECA Slovenija
RECA Slovenija
Igor ROŠKAR
Direktor
Miran KOLERIČ
Industrija Slovenija
Nisem robot.
Zahvaljujemo se vam za poslano sporočilo!
V kratkem vas bo kontaktirala vaša kontaktna oseba.

Naša celotna ponudba
Prelistaj online

Pritrdilni material
Pritrdilni material
zum Katalog
celotna medijska knjižnica
celotna medijska knjižnica
Download Broschüren