Kellner-Kunz pričakuje močno drugo polovico leta

25/02/2020

Kellner & Kunz pričakuje močno drugo polovico leta

Kellner & Kunz AG je optimističen, da se bo v drugi polovici leta lahko izenačil z lansko stopnjo. Veleprodajni veletrgovec z C-elementov je v odličnem položaju za dosego tega ambicioznega cilja. Kljub številnim težavam je bila korona kriza uspešno prebrojena. Logistika je ponovno zaživela že maja, vsi zaposleni pa so od junija spet v svojem rednem delovnem okolju. Trenutno Kellner & Kunz izkorišča svoje prednosti in zaposluje nove sodelavce na številnih poslovnih področjih, kot so IT, kontroling, logistika in prodaja. Samo junija je bilo dodanih šest novih sodelavcev, septembra bo začelo deset vajencev, od tega trije v dualni akademiji, poleti pa bo poletno delo v podjetju opravljalo trideset mladih.

Ernst Wiesinger, izvršni direktor Kellner & Kunz AG, primerja z nogometom: »Nismo branilci, smo napadalci. Iz bančne krize smo izšli močnejši. Ker znamo mobilizirati svoje moči, predvsem v ekonomsko težkem okolju. To zahteva tri temeljne kamne: pogum vodstva za hitre odločitve, vrhunsko ekipo, na katero se lahko zanesete, ter prave izdelke in storitve. Vse skupaj je rezultat pri Kellner & Kunz absolutna usmerjenost v stranke.« Promet v letu 2019 je znašal 282 milijonov evrov, vključno s hčerinskimi družbami RECA. Kupci iz industrije in trgovine po vsej Avstriji in drugih evropskih državah se oskrbujejo iz centralnega logističnega skladišča v Welsu.

Digitalno je celoten dan
Trenutno zaposleni in stranke potrebujejo stabilnost in varnost, kar najdejo v podjetju Kellner & Kunz. Wiesinger: »Preprosto se lahko zanesete na nas. Pred leti smo prešli na večkanalno. Industrija 4.0 je že dolgo del vsakdanjega življenja in naša celotna dobavna veriga je že dolgo digitalna. Z logističnim prizidkom v Welsu, ki je skoraj končan, gremo okrepljeni v prihodnost.« Portfelj strank je širok, prihajajo z vseh področij, kovinskih in
lesna industrija, dobavitelji avtomobilov, delavnice vseh vrst, v industriji in trgovini. Kellner & Kunz ni samo trgovec na debelo s svojimi izdelki RECA, kot so vijaki, standardni in pritrdilni deli. Digitalni sistemi upravljanja so v podjetjih tam, kjer jih potrebujejo. To so celovite rešitve C-elementov, ki temeljijo na tehnologiji RFID, digitaliziranih materialnih omah, popolnoma opremljenih zabojnikih ali kombinaciji več sistemov.

“Koga zaposlujemo”
Wiesinger: “Medtem ko drugi odpuščajo osebje, mi zaposlujemo nove zaposlene.” Kellner & Kunz usposablja vajence že več kot 53 let. Trideset mladih od 750 zaposlenih v Avstriji trenutno opravlja vajeništvo kot
Operativni logistični referent in veleprodajni referent, IT tehnik in referent za e-poslovanje. Vajeništvo kot kupec je čisto novo. Interna juniorska akademija z izbirno maturo K&K obstaja že 14 let. Dvojna akademija obstaja od leta 2018 za vajeništvo veleprodajne in operativne logistike. Mimogrede, v začetku maja je prvi udeleženec dualne akademije v Zgornji Avstriji z odliko opravil zadnji vajeniški izpit pri Kellner & Kunz. Mnogi ljudje, ki so se prebili na vrh podjetja, dokazujejo, da kariera z vajeništvom ni le fraza. Številne nagrade so tudi dokaz korporativne kulture, ki svoje zaposlene ceni, spodbuja in izziva.

Kontakt
Kontakt
Zapri
Za uporabo tega obrazca morate sprejeti piškotke
Vaš kontaktna oseba:
Igor ROŠKAR
Direktor
Miran KOLERIČ
Industrija Slovenija
RECA Slovenija
RECA Slovenija
Nisem robot.
Zahvaljujemo se vam za poslano sporočilo!
V kratkem vas bo kontaktirala vaša kontaktna oseba.

Naša celotna ponudba
Prelistaj online

Pritrdilni material
Pritrdilni material
zum Katalog
celotna medijska knjižnica
celotna medijska knjižnica
Download Broschüren